Over Ellis

Ellis van Dam (1967) is pedagoog en heeft een achtergrond in het onderwijs: zij heeft ervaring als docent, onderzoeker, trainer, coach, adviseur, leidinggevende en organisatieadviseur. Zij schreef een proefschrift over schuldgevoel en schaamte in de morele opvoeding (1999). Het voorgaande helpt om vraagstukken van opdrachtgevers vanuit meerdere invalshoeken te bekijken en goed af te stemmen op wat er nodig is. Ellis blijft zelf ook graag in beweging; onlangs is ze opgeleid tot paardencoach en heeft zich laten verrassen door de directe feedback die paarden kunnen geven aan degene die erom vraagt. Ellis werkt al vele jaren in het onderwijs bij LinQue Consult (www.linqueconsult.nl) en heeft een eigen consultancybureau opgezet om flexibel in andere sectoren te kunnen werken. Haar klanten beschouwen haar als iemand die snel tot de kern komt, die denkt in kansen en in oplossingen en maatwerk levert.

"Niets is zo praktisch als een goede theorieā€ (K. Lewin)

Publicaties

Ellis schrijft over actuele ontwikkelingen in haar vak en (op verzoek) voor haar klanten over projecten waarbij zij is betrokken.

Grip op verandering

In veel organisaties, zowel professionele, als vrijwilligersorganisaties, zoals de Odd Fellows, is verandering aan de orde van de dag ...

Download pdf

Lesgeven als ambacht

Bestuur, interim directeur en afdelingsleider namen allerlei maatregelen. Zo kwam er een systeem voor het bepalen van de ...

Download pdf

Instructional leadership

Onlangs onderzochten we scholen en onderwijsorganisaties in Toronto, die zich hebben laten inspireren door inzichten ...

Download pdf

Vierslagleren

Scholen staan volop in de maatschappelijke belangstelling. Kranten en nieuwssites plaatsen bijvoorbeeld artikelen waarin de overheid ...

Download pdf

Proefschrift Ellis van Dam

Schuldgevoel, schaamte en morele opvoeding. Een theoretisch-pedagogische analyse en rechtvaardiging/ Ellis van Dam ...

Download pdf

Wilt u weten of ik iets voor u kan betekenen?
Neemt u dan contact op voor een vrijblijvende afspraak.

contact

De drijfverenscan geeft een helder beeld van mijn persoonlijke drijfveren. Deels verwachte uitkomsten, maar zeker ook verrassende. Ellis geeft met veel passie en inzicht duidelijkheid. Ik vond het inspirerend om de uitkomsten samen door te nemen, het geeft een steuntje in de rug, in wat voor mij belangrijk is.

Yvonne Kamies

Wat ons in Ellis enorm aansprak, naast haar vermogen om zo gemakkelijk te kunnen schakelen en een programma op maat te ontwerpen, is haar rust, de verbinding die we hebben ervaren en de toewijding naast het volledige gebrek aan oordeel.

Michel van Ast en Patricia van Slobbe

Bij jou heb ik mogen ervaren hoe ik in mijn eigen tempo en op een veilige manier dingen over mijzelf kon ontdekken. Je gaf me het vertrouwen en duidelijke handvatten om te experimenteren met nieuw gedrag. Dat wierp al snel vruchten af!

Joyce Sijbring

De persoonlijke en professionele benadering van Ellis heeft ons geholpen om de communicatie binnen onze praktijk te verbeteren. De handvatten en vaak een andere blik op de betreffende situatie werkten verhelderend en stimulerend.

Foky Vellinga en Carol Schut

Ellis slaagt er in om als coach zowel in stijl als in toon goed af te stemmen op degene die ze coacht. Ze kan op een prettige manier goed doorvragen, waardoor je je bewust wordt van bepaalde vooronderstellingen of zaken anders gaat zien. Ellis heeft bovendien een rijke (werk)ervaring, waardoor ze gemakkelijk een uitstapje kan maken naar een model of theorie en bijbehorende opdrachten. Dat maakt dat coachgesprekken met Ellis elke keer weer boeiend en leerzaam zijn.

Anneke de Wolff (ministerie van OC&W)

Na het eerste gesprek met Ellis was mijn vraag al uitgefilterd. Door de methode die Ellis gebruikt, gaat dit als bijna vanzelf. Het mooie van de methode is dat je het uiteindelijk zelf doet. Ellis is daarbij een fijne coach, die precies op het goede moment de goede vragen stelt.

Verpleegkundige, Isala ziekenhuis