Blogs

Presentatie Universiteit Twente

Vanuit het Expertisepunt LOB heb ik een presentatie mogen verzorgen op de Universiteit Twente. Bekijk de video die is gemaakt.

Verder lezen

Intodrives drijfverenscan

Heb jij vragen over je loopbaan?  Wil je een volgende stap zetten in je ontwikkeling en twijfel je welke? Heb je als schoolleider...

Verder lezen

Een podcast over verandering

In deze podcast word ik geïnterviewd door Taco Visser over het boek Veranderen als samenspel van Jaap Boonstra. Dit boek presenteert een spelmodel...

Verder lezen

Loopbaanoriëntatie / begeleiding & paardencoaching

Coachen met behulp van paarden is heel geschikt om mensen inzicht te geven in en te begeleiden bij bepaalde aspecten van loopbaanontwikkeling. De paarden met wie ik samenwerk weten bij de coachee altijd iets moois of verrassends naar boven te halen: verborgen talenten, diepe wensen, verstopte emoties …

Verder lezen

De drijfverenscan geeft een helder beeld van mijn persoonlijke drijfveren. Deels verwachte uitkomsten, maar zeker ook verrassende. Ellis geeft met veel passie en inzicht duidelijkheid. Ik vond het inspirerend om de uitkomsten samen door te nemen, het geeft een steuntje in de rug, in wat voor mij belangrijk is.

Yvonne Kamies

Wat ons in Ellis enorm aansprak, naast haar vermogen om zo gemakkelijk te kunnen schakelen en een programma op maat te ontwerpen, is haar rust, de verbinding die we hebben ervaren en de toewijding naast het volledige gebrek aan oordeel.

Michel van Ast en Patricia van Slobbe

Bij jou heb ik mogen ervaren hoe ik in mijn eigen tempo en op een veilige manier dingen over mijzelf kon ontdekken. Je gaf me het vertrouwen en duidelijke handvatten om te experimenteren met nieuw gedrag. Dat wierp al snel vruchten af!

Joyce Sijbring

De persoonlijke en professionele benadering van Ellis heeft ons geholpen om de communicatie binnen onze praktijk te verbeteren. De handvatten en vaak een andere blik op de betreffende situatie werkten verhelderend en stimulerend.

Foky Vellinga en Carol Schut

Ellis slaagt er in om als coach zowel in stijl als in toon goed af te stemmen op degene die ze coacht. Ze kan op een prettige manier goed doorvragen, waardoor je je bewust wordt van bepaalde vooronderstellingen of zaken anders gaat zien. Ellis heeft bovendien een rijke (werk)ervaring, waardoor ze gemakkelijk een uitstapje kan maken naar een model of theorie en bijbehorende opdrachten. Dat maakt dat coachgesprekken met Ellis elke keer weer boeiend en leerzaam zijn.

Anneke de Wolff (ministerie van OC&W)

Na het eerste gesprek met Ellis was mijn vraag al uitgefilterd. Door de methode die Ellis gebruikt, gaat dit als bijna vanzelf. Het mooie van de methode is dat je het uiteindelijk zelf doet. Ellis is daarbij een fijne coach, die precies op het goede moment de goede vragen stelt.

Verpleegkundige, Isala ziekenhuis

Ellis hielp ons met het schrijven van teksten voor de website voor ons gezinshuis. Ze bracht helderheid en overzicht aan. We kwamen al snel tot een taakverdeling en het proces is heel soepel verlopen. Ellis heeft een frisse blik en is expert op het gebied van morele opvoeding, dat was heel helpend voor ons!

Karin en Hans